Proces betonování konstrukcí

Proces betonování konstrukcí

Technologie betonáže základů budov a konstrukcí

Proces betonování stavebních konstrukcí začíná přímým přijetím betonové směsi na místě a končí až v okamžiku, kdy vylitý beton získává svou konstrukční pevnost. To je důvod, proč technologie betonáže zahrnuje řadu činností, které mají životnost, kontrolní body a výsledek. Každou z nich se seznámíme stručně.

Proces betonování konstrukcí

Kontrola kvality betonové směsi

Při exponování vertikálního bednění se proto sestavují všechny potřebné ploty a lešení pro sání betonu, začíná betonářský proces. Přímý start nastane, když první mixér s betonem na konstrukci vyvolá stavbu

Proces betonování konstrukcí

2. Metody betonování konstrukcí

Speciální způsoby betonování konstrukcí. Betonáž v kluzném bednění se používá při konstrukci komínových zdí, výtahových věží a sil, mřížoví, vodních věží a skeletů vícepodlažních budov. Konstrukční prvky budov a konstrukcí postavených v posuvných bednách musí být svislé, což je dáno hlavním znakem posuvného bednění.

Proces betonování konstrukcí

Betonážní stěny a příčky

Betonáž stěn a příček je prováděna v souladu s technologickou mapou výroby betonářských prací. Složení a vlastnosti betonové směsi objednané nebo připravené přímo na staveništi jsou stanoveny výpočtem. Vizuální kontrola velikosti agregátu pro shodu s konstrukcí a objednávkou. Stěny jsou betonovány s horizontálními vrstvami o tloušťce 0, 35 až 0, 4 m. Metody dodávání betonové směsi při betonování stěn a příček jsou vibrační žehličky nebo vany.

Proces betonování konstrukcí

Betonová technologie

Aby byla zajištěna pevná a vysoce kvalitní konstrukce z betonu, která nemá deformace a rolí, rozpadávání a rozvrstvení materiálu, štěpků a koncentrátorů napětí, je nutné přísně dodržet správnou technologii plnění.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Montáž sádrokartonu na dřevěný strop

Valbová střecha výkres

Kovový plot z vlnité