Konstrukce mansardové střechy

Konstrukce mansardové střechy

Mansardová střecha s rukama : Design a konstrukce technologie

Mansardová střecha se nazývá, pod kterým jsou vybaveny obývacím pokoji. Tvar mansardové střechy mohou být různé, ale nejčastěji vybavit podkroví pod sedlovou střechou. Nejrozumnější řešení, maximalizuje využitelný prostor podkroví, je mansardová střecha s přerušovanou čarou svahu.

Design má mansardovou střechu

Mansardová střecha - je původní konstrukce střechy, která se vyznačuje dvojitou sklonu na každé straně. Tento typ provedení má strmý svah na základně a na vrcholu tišší. V závislosti na tom, zda je střecha navržena, mohou svahy dostat na zem, nebo nejsou viditelné zpoza zdí. Výjimkou je rozložený mansardové střechy - střecha může mít konkávní část jeho plochy, nebo i kruhového tvaru, v závislosti na rozhodnutí o návrhu.

Konstrukce mansardové střechy

Visí krovu systém

Základem tohoto návrhu jsou hlavní dva pilíře, a to - vnější stěny budovy. Podstata tohoto systému spočívá v tom, že tyto svazky mají tendenci se ohýbat a smlouvy, takže není potřeba mezipodpor. Výsledný tedy v visí krovu systému horizontálních zatížení působí na zdi. Pro připojení nosníky příhradové nosníky použité obláček ze dřeva nebo kovu, které v základní krovu systému nebo o něco výše.


Síla a spolehlivost připojení závisí na nadmořské výšce se utahuje.

Konstrukce mansardové střechy

Konstrukce mansardové střechy

Při plánování střechu podkroví, mají stejný cíl : aby co nejefektivněji využít podlahovou plochu, aniž by váží se stanoví struktura. V tomto případě je tvar podkroví mohou být různé : trojúhelníkový, polygonální, asymetrický. Klasická mansardové střeše širší ve spodní části a má sklon asi 70 °, horní, úzké části - šikmý, její sklon je 30 stupňů.

Potřebujete podkroví ?

Podle SNIP ( stavební zákon), ve podkroví - obývací pokoj v podkroví, stěny, které jsou také střecha domu (nebo její části ). Výška svislé části stěn v podkroví by neměla přesáhnout jeden a půl metru a výška podkrovních místností - dva a půl metru.

Konstrukce mansardové střechy

Mansardová střecha s rukama výkresy

Mansardovou střechou je mírně odlišná od obvyklé. Jeho design je zaměřen na přijetí nezbytných objemem a výškou místnosti. K dosažení tohoto cíle, podkroví často vyrobeny z svažující sedlovou schéma.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Montáž sádrokartonu na dřevěný strop

Valbová střecha výkres

Kovový plot z vlnité