Bednění pro monolitické stěny vlastními rukama

Bednění pro monolitické stěny vlastními rukama

Výstavba monolitických zdí domu s vlastními rukama

Monolitické stěny z lehkého betonu ve srovnání s cihly jsou také silné, ale méně tepelně vodivé a hospodárnější. Z tohoto důvodu se dnes stavění monolitických zdí získává značnou popularitou. Z tohoto důvodu jsme vytvořili tento článek. V něm jsme podrobně popsali celou technologii budování monolitických zdí vlastními rukama.

Technologie montáže betonové monolitické stěny domu

Technologie výroby monolitických stěn je jednoduchá. Za prvé je na tepelnou izolaci stěn suterénu, suterénu nebo soklu instalována bednění (vnitřní šířka bednění by se měla rovnat šířce budoucí stěny). Stínění bednění by mělo být upevněno podložkami, maticemi, čepy.

Materiály pro bednění

Dosud vývojáři budov různých typů používají bednění z oceli, hliníku, plastů a dřeva. V některých případech se k výrobě formy používá několik materiálů, protože pod tlakem injektovaného roztoku se její stěny mohou jednoduše zlomit nebo ohýbat.

Bednění pro monolitické stěny vlastními rukama

Claydite concrete jako levný stavební materiál a jeho výhody

Claydite concrete je betonová struktura zesvětlená pomocí hliněného plniva, což je přirozeně plastifikovaná pěna během vypalování hlíny. Technologie výroby je poměrně jednoduchá a byla již dlouho známa. Jedná se o levný, tepelně náročný a šetrný k životnímu prostředí materiál, který výrazně překračuje vlastnosti obyčejné hlíny. Stěny jsou charakterizovány dobrou odolností proti opotřebení a pevností.

Budování monolitického domu s vlastními rukama

Monolitický dům je silnější než všechny ostatní typy budov. Dříve byly stavěny monolitické pouze průmyslové objekty a výškové budovy, dnes je taková technologie využívána častými osobami pro stavbu chat a domů.

Bednění pro monolitické stěny vlastními rukama

Co je to?

Bednění pro monolit je speciální kostra potřebné formy, vyrobená z určitého materiálu - kovové trubky, dřevo, hliníkové profily podle dříve vyvinutého schématu, při zohlednění maximálního přípustného zatížení.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Montáž sádrokartonu na dřevěný strop

Valbová střecha výkres

Kovový plot z vlnité